Yöpyminen perhehuoneessa

Keski-Suomen keskussairaalan naistenosastolla vastasyntyneen vanhemmilla on mahdollisuus yöpyä perhehuoneessa. Tarkoitus on, että puoliso voi olla äidin apuna ja tukena, jotta äiti voi levätä, ja että vanhemmat voivat tutustua rauhassa vauvaan.

Kahden hengen huoneet ovat tarvittaessa muutettavissa perhehuoneiksi. Perheen ilmoittaessa halukkuudestaan yöpyä perhehuoneessa, osaston henkilökunta tekee päätöksen senhetkisen huonetilanteen mukaan.

Puolisolta laskutetaan jokaiselta yöpymisvuorokaudelta vuorokausimaksu 30,00 €, johon sisältyvät linjaston perusateriat ja huoneen siivous poistumisen jälkeen sekä yhdet liinavaatteet.

Huomioittehan, että puolisoa ei ole vakuutettu sairaalan puolesta eikä hän ole hoitosuhteessa sairaalaan. Sairaala ei myöskään korvaa hänen mahdollista kadonnutta omaisuuttaan. Vierailevat sisarukset ovat perheen vastuulla emmekä voi tarjota heille yöpymismahdollisuutta.

Perheen kanssa allekirjoitetaan kirjallinen sopimus yöpymisestä perhehuoneessa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirillä on oikeus purkaa tämä sopimus yksipuolisesti, jos ennakoimattomassa tilanteessa huone tarvitaan potilasta varten.