Terveystietokeskus Palanssi

Keski-Suomen keskussairaalan päärakennuksessa, kahvion läheisyydessä sijaitsee Terveystietokeskus Palanssi.

Palanssi on paikka, josta voit hakea materiaalia terveyden edistämiseen tai tukea sairauden kanssa pärjäämiseen. Palanssista löydät myös tietoa alueella toimivista potilasjärjestöistä tai vertaistuesta.

Järjestöt esittelevät toimintaa, palveluja, vertaisryhmiä sekä muita asiakkaille suunnattuja terveyden edistämisen toimintoja keskussairaalan pääaulassa aikataulun mukaisesti. Järjestöt voivat  itse varata esittelyajan lomakkeella. Tämän linkin kautta pääset tutustumaan järjestöjen esittelyihin sekä varauslomakkeeseen.

Kerran vuodessa keskussairaalalla on alueen potilas-, vammais- ja kansanterveysjärjestöjen kolmen viikon kestoiset Valoviikot, joiden aikana järjestöt esittelevät toimintaa niin potilaille ja omaisille kuin henkilökunnallekin. Järjestöt esittelevät toimintaa osastojen ammattilaisille suunnatuilla osastotunneilla sekä yksiköiden aulatiloissa potilaille ja omaisille. Palanssin edustalla järjestöt esittelevät toimintaa postereilla, julisteilla sekä neuvonta- ja opasmateriaaleilla.

Palanssin toimintaa koordinoi Perusterveydenhuollon yksikkö

Yhteyshenkilöt:
Susanna Mutanen susanna.mutanen(at)ksshp.fi
Nina Peränen nina.peranen(at)ksshp.fi

Ovet ovat Palanssissa aina avoinna.

Tervetuloa Palanssiin!