Hyppää sisältöön
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Ohjeita koronavirukseen liittyen

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit ottaa meihin yhteyttä tekemällä oirearvion Omaolo.fi-palvelussa, soittamalla omaan terveyskeskukseesi tai päivystysapuun, josta sinut ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Huomioithan myös, että olemme rajoittaneet sairaalassa vierailua tartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeet sairaalassa vierailuun. Lue lisää Jos epäilet koronavirustartuntaa-sivulta. Katso myös: Korona-tiedotus ja KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset.

Keskussairaalassa keskellä Suomea – keski-ikäisen keskushallintolaisen tarina

13.9.2017 klo 9.00 Heljä Lundgrén-Laine

Jospa aloitankin tarinani keskeltä. Vuosituhannen vaihteessa minulla oli hieno mahdollisuus päästä irrottautumaan työelämän kiireistä ja ajauduin tuolloin Keski-Suomeen. Silloisessa Keski-Suomen maa- ja metsätalousoppilaitoksessa Saarijärvellä alkoi luonto- ja eräoppaiden koulutus ja olen yksi koulutuksen läpi kahlanneista. Keski-Suomen metsät, järvet, luontopolut ja kansallispuistot tulivat tutuiksi monella tavalla: vaeltaen, meloen, hiihtäen ja issikoiden selässä hoippuen. Yksi elämäni hienoimmista vuosista, joka jätti minuun ehkä pienen keskisuomalaisen siemenen.

Mitä sitten tapahtui ennen tarinan keskikohtaa. Minusta piti tulla kemian osaaja. Toinen vaihtoehto taisi olla jossakin psykologian ja teologian keskellä. Elämä päätti toisin, ja kaiken keskellä löysin itseni sairaanhoitajana. Jonkin verran kemiaa, pikkuisen teologiaa ja aika usein ripaus psykologiaa – keskeisiä osaamisia hoitotyössä. Työurani alkoi Satakunnan keskussairaalassa Porissa. Pori ei varsinaisesti ole keskellä mitään, mutta keskimäärin parempaa olutta on ainakin tehty joskus Porin keskustassa ja keskellä kesää nautitaan edelleen hyvästä musiikista keskellä Kokemäenjokea, Kirjurinluodolla. Ja kesken on vielä tuo porilaisten ja raumalaisten paremmuudenkin ratkaiseminen.

Mies, työura, ja perhe veivät mukanaan ja tarinan keskikohdan jälkeen elämä jatkui keskiaikaisessa Turussa. Keskiaikainen linna ja tuomikirkko, jokakesäiset keskiaikamarkkinat ja keskellä kylää elämää kaupunkiin tuova Aurajoki. Keskeisen osan kliinisestä työurastani sain tehdä työtä keskussairaalan aikuisten teholla. Kunnioitan ja arvostan edelleen kovasti sitä tapaa, joka tehohoitopotilaan hoidossa oli keskeistä – päätökset ja työ tehtiin yhdessä koko tiimin kanssa. Keskellä sydäntäni asuu aina ja ikuisesti tehohoitaja.

Tarinani keskeinen osa on nyt siirtynyt Keski-Suomeen, Jyväskylään ja keskussairaalaamme. Keski-Suomen keskussairaala on näyttäytynyt minulle eteenpäin menevänä, keskimääräistä rohkeampana ja osaavana työyhteisönä, joka haluaa olla keskiössä, kun isoja muutoksia ja ratkaisuja tarvitaan ja tehdään. Suurten keskellä keskimmäisen osa on aina haastava – siihen on vastattava yhdessä. Keskitetään kaikki osaamisemme ja yhteistyökykymme. Pidetään keskenämme huoli siitä, että olemme jatkossakin keskimäärin parempia kuin moni muu!

Vielä lopuksi tarinani keskeisin viesti. Olen erittäin kiitollinen siitä tavasta, jolla minut on otettu täällä vastaan. On ollut helppo sujahtaa keskellenne!

Keskushallinnosta,
Heljä

Kirjoittaja:
Heljä Lundgrén-Laine
Hallintoylihoitaja