Hyppää sisältöön
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Ohjeita koronavirukseen liittyen

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit ottaa meihin yhteyttä tekemällä oirearvion Omaolo.fi-palvelussa, soittamalla omaan terveyskeskukseesi tai päivystysapuun, josta sinut ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Huomioithan myös, että olemme rajoittaneet sairaalassa vierailua tartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeet sairaalassa vierailuun. Lue lisää Jos epäilet koronavirustartuntaa-sivulta. Katso myös: Korona-tiedotus ja KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset.

Suomen parasta sairaalaa rakentamassa

25.11.2016 klo 9.00 Mikko Jylhä

Poliittiset päättäjät ovat aikanaan tehneet rohkean päätöksen, kun kokonaan uuden sairaalan vaihtoehtoa, joka korvaa vanhan keskussairaalan, on lähdetty viemään eteenpäin. Nyt on meidän tehtävämme näyttää, että tämä on ollut oikea ratkaisu. Vain rakentamalla kokonaan uusi sairaala voidaan tiloihin, toimintamalleihin ja palvelumuotoihin miettiä uusia, virtaviivaisempia ratkaisuja ilman vanhoja rasitteita. Tätä mahdollisuutta ei muissa sairaalahankkeissa ole, eikä tilaisuutta saa nyt jättää käyttämättä.

Sen varmistaminen, että uudesta sairaalastamme - Keski-Suomen sairaala Novasta - tulee Suomen paras sairaala, vaatii kovan panostuksen kaikilta projektiin osallistuvilta. Uutta sairaalaa ei suunnitella pelkästään suunnittelutoimistojen toimesta, vaan työ vaatii paljon myös sairaanhoitopiirin omalta henkilökunnalta.  Vuosikymmenien käyttökokemus siirtyy uuteen sairaalaan ainoastaan käyttäjien tuomana arvokkaana kokemuksena, ja sitä kautta uudesta sairaalasta tulee toimiva ja tehokas kokonaisuus. Henkilökunnan tiivis osallistuminen uuden sairaalan tilojen ja toiminnan suunnitteluun oman työn ohessa on haastavaa, mutta vain tätä kautta saamme nykyisten tilojen ja toiminnan ongelmat ja puutteet korjattua.

Viime keväänä läpiviety kehitysvaihe budjetin saamiseksi hyväksyttävälle tasolle aiheutti jo kertaalleen mietityissä tilaratkaisuissa melkoisia muutoksia. Näiden muutosten aiheuttaman viivästyksen takaisin kiriminen on kovan työn takana. Suunnittelutoimistot tekevät tällä hetkellä ankarasti töitä, että pysymme rakentajan antamassa aikataulussa.

Yleinen asenne projektia kohtaan on muuttunut mielestäni positiiviseen suuntaan. Aina kuuluu tietenkin myös hajaääniä, joka sekin on luonnollinen osa ihmisluonnetta, mutta projektitoimiston käytävällä kuuluu aina käyttäjäpalaverien aikana erittäin innostunut ja vilkas pulina, ja aistittavissa on oikea tekemisen meininki.

Sairaala Novaa rakennetaan koko Keski-Suomen, eli teidän käyttäjien tulevaisuuden työ- ja asioimistiloiksi.  Teemme sitä mahdollisimman tiiviissä yhteistyössä käyttäjien, suunnittelijoiden, rakentajien sekä projektiryhmän kesken, ja meidän kaikkien yhteisenä tavoitteena on saada hyvät, toimivat ja terveet tilat tiukan budjetin ja aikataulun asettamissa rajoissa.

Kiitos teille kaikille tähänastisesta työpanoksestanne projektin eteenpäin viemisessä sekä hyvää ja rauhallista joulunalusaikaa.

Mikko Jylhä
Keski-Suomen sairaala Novan projektijohtaja