Hyppää sisältöön
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Ohjeita koronavirukseen liittyen

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit ottaa meihin yhteyttä tekemällä oirearvion Omaolo.fi-palvelussa, soittamalla omaan terveyskeskukseesi tai päivystysapuun, josta sinut ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Huomioithan myös, että olemme rajoittaneet sairaalassa vierailua tartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeet sairaalassa vierailuun. Lue lisää Jos epäilet koronavirustartuntaa-sivulta. Katso myös: Korona-tiedotus ja KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilanne ja annetut suositukset.

Toimintaamme ohjaavat arvot – toimimmeko arvojen mukaisesti

15.10.2015 klo 9.50 Tuija Melville

Jokainen meistä pystyy luettelemaan hyvin nopeasti arvot, jotka ohjasivat meidän oman perheemme toimintaa ja joiden mukaan meidän odotettiin käyttäytyvän ja kasvavan aikuiseksi.  Niitä ei tarvinnut kirjoittaa paperille eikä käsitellä perheparlamenteissa, vaan ne soljuivat mieliimme pikkuhiljaa ja alkoivat ohjata meidän toimintaamme ja käyttäytymistämme.  Rehellisyys, oikeudenmukaisuus, yritteliäisyys, tasa-arvoisuus ja muiden ihmisten kunnioittaminen ovat arvoja, joita moni suomalainen on saanut kotoaan mukaansa maailmalle. Ja kun arvot on omaksuttu, ne näkyvät ja kuuluvat suoraan meidän olemuksestamme ja tavastamme elää ja olla osa yhteiskuntaa.

Mutta mitä tapahtuisi, jos menisimme eri työpaikoille tekemään yllätysgallupia ja kysyisimme eri työntekijöiltä satunnaisotoksella, millaiset arvot tällä työpaikalla on ja millä tavoin ne ohjaavat työntekijöiden arkista toimintaa? Vastauskirjo olisi varmasti valtava, ja moni ehkäpä kuulisi ensimmäistä kertaa, että juuri tällä, minun työpaikallani ylipäätään on yhteisiä arvoja.

Aivan kuten arvot määrittelevät meitä ihmisinä, ne määrittelevät entistä vahvemmin myös eri työpaikkoja. Jos työpaikalla kaikki eivät sisäistä yhteisiä arvoja ja toimi niiden mukaisesti, työpaikasta välittyy sekava kuva. Tällöin myös jokainen tiimi tai yksikkö alkaa toteuttaa toimintaansa heille sopivien arvojen mukaan. Työpaikan yhteishenki kärsii tästä eikä yhteisiä arvoja ole helppo asettaa.

Yrityksen arvot ovat siis merkittävä osa yrityksen strategiaa ja ne pitäisi omaksua nopeasti. Jokaisen työntekijän tulisi omassa työssään miettiä, millä tavoin minun tulee toimia ja työskennellä, jotta voin omalta osaltani edistää sitä, että organisaatiolle asetetut arvot toteutuvat ja että oma organisaationi pääsee haluamaansa tavoitteeseen.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri uusi strategiansa keväällä 2015. Sairaanhoitopiirimme arvoiksi kirjattiin

  • tyytyväiset potilaat,
  • vastuu potilaista ja työyhteisöstä,
  • into ja halu uudistua sekä
  • yhteistyön arvostaminen.

Nämä arvot viestivät selkeästi sitä, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä halutaan pitää hyvää huolta sekä potilaista että työntekijöistä. Jotta nämä arvot toteutuvat mahdollisimman hyvin, tähän tarvitaan meidän jokaisen panosta.

Tuija Melville
viestintäpäällikkö

Strategia 2015-2020