Sairaala Novan vuodeosastoille tuleva taide julkistettiin

Julkaistu 2.9.2019 klo 14.43

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri julkisti tänään Sairaala Novan vuodeosastoille tulevaa taidetta.

Nyt esitellyssä taiteessa, niin kuin koko Sairaala Novan muussakin sisustussuunnittelussa ja värimaailmassa, kantavana teemana on ollut keskisuomalaiset kansallispuistot ja Jyväskylän kaupungissa sijaitseva Tourujoen lehto.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Metsähallituksen Luontopalvelut allekirjoittivat vuonna 2017 yhteistyösopimuksen, jossa sovittiin, että viisi Keski-Suomen alueella sijaitsevaa ja luontoarvoiltaan hyvin erilaista kansallispuistoa tullaan hyödyntämään vuonna 2020 valmistuvan Sairaala Novan sisustussuunnittelussa ja taiteessa. Tavoitteena on tuoda luonto lähelle sairaalan asiakkaita ja henkilökuntaa.

Kuusi taiteilijaa, joiden teokset tänään esiteltiin, suunnittelivat sairaala Novan vuodeosastojen oviin ja yhden hengen potilashuoneisiin tulevat seinäprintit.  Vuodeosastojen taiteilijat ja heille nimetyt luontokohteet ja taideteoksia inspiroivat teemat ovat: Kati Immonen Pyhähäkin kansallispuisto ja sieltä teemana salo, Naoji Ishiyama Tourujoen laakso ja teemana lehto, Aino-Kaarina Pajari Leivonmäen kansallispuisto ja teemana harju, Johanna Pisto Salamajärven kansallispuisto ja teemana neva, Anna Ruth Etelä-Konneveden kansallispuisto ja teemana luoto, Yuichiro Sato Isojärven kansallispuisto ja teemana kaski. Keski-Suomen Sairaala Novan vuodeosastoilla on kuusi erilaista lohkoa ja ne sijaitsevat kolmessa eri kerroksessa, sairaalan 5., 6. ja 7. kerroksessa.

Tänään esiteltiin myös osittain valokuvaaja Jaana Kauton mm. leikkaussaliosaston käytäville tulevia valokuvia sekä Emma Hagmanin suunnittelemat peittojen kuosit.

Voit tutustua vuodeosastoille tuleviin seinäprintteihin nettisivuiltamme.