Keski-Suomen Sairaala Nova vihittiin käyttöön virtuaalisen juhlan merkeissä

Julkaistu 1.12.2020 klo 16.29

Keski-Suomen Sairaala Nova vihittiin virallisesti käyttöön tänään 1.12.2020. Vihkiäisjuhla järjestettiin virtuaalisesti, ja sitä pääsee edelleen katsomaan Youtubesta. Vihkiäisten tallenne löytyy KSSHP:n sivuilta ja Youtube-tililtä. Potilaille ja asiakkaille Sairaala Nova avaa ovensa 19.1.2021.

Vihkiäisjuhla järjestettiin Jyväskylän koronavirustilanteen vuoksi hyvin pienimuotoisesti. Paikan päällä olivat vain muutama haastateltava ja osa juhlan puhujista esitti tervehdyksensä teknologiavälitteisesti. Näin voitiin varmistaa, että alueelliset koronaviruksen leviämisen estämiseksi linjatut suositukset ja rajoitukset toteutuivat.

Juhlissa keskusteltiin juontaja Mikko Maasolan johdolla mm. siitä, miten idea täysin uudesta keskussairaalasta syntyi ja mitä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhoidon yhteistyöltä Sairaala Novassa odotetaan. Juhlassa muisteltiin myös Sairaala Novan rakennusprojektia ja suunnittelutyötä sekä pohdittiin, mitä sairaaloiden ja yliopistojen välinen yhteistyö voi parhaimmillaan olla. Vihkiäisohjelman välipaloina tarjottiin kurkistuksia eri puolille Novaa.

Virtuaalisten kippistelyjen jälkeen juhlan kruunasi etukäteen nauhoitettu Finlandia -hymni Lapsen ääni -kuoron laulamana ja Matias Lahden johtamana.