Tietoa Sairaala Novassa asioimisesta

Keski-Suomen Sairaala Nova avaa ovensa 19.1.2021. Tälle sivulle on koottu tietoa Sairaala Novassa asioimisesta. Tietoja tarkennetaan muuton edetessä. Sairaala Novan uudet verkkosivut julkaistaan alkuvuodesta 2021 osoitteessa: www.sairaalanova.fi.

Saapuminen

Keski-Suomen Sairaala Nova sijaitsee Jyväskylän Kukkumäellä osoitteessa Hoitajantie 3.

Sairaala Novaan pääsee kätevästi niin kävellen, polkupyörällä, autolla kuin bussillakin. Polkupyörän voi jättää sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan pyöräparkkiin.

Autoilijat: Autoilijoiden on mahdollista pysäköidä alueella sijaitsevassa parkkitalossa tai ulkona sille merkityillä paikoilla. Lisätietoa asiakaspysäköinnistä julkaistaan myöhemmin.

Julkinen liikenne: Uuteen Sairaala Novaan on helppo saapua linja-auton kyydissä. Jyväskylän kaupungin joukkoliikennepalvelut tarjoava Linkki muuttaa reittejään ja aikataulujaan niin, että sairaalassa käynti sujuu jatkossakin vaivattomasti joukkoliikennettä hyödyntäen. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan sekä sairaalan asiakkaiden, että työntekijöiden tarpeet. Lisätietoa julkaistaan myöhemmin.

Sisäänkäynnit ja ilmoittautuminen

Uuteen sairaalaan on kaksi pääsisäänkäyntiä, jotka ovat nimeltään Nova 1 ja Nova 2. Nova 1 -sisäänkäynti sijaitsee Länsiväylän puolella ja se johtaa suoraan sairaalan ensimmäiseen kerrokseen ja pääaulaan. Nova 2 -sisäänkäynti puolestaan sijaitsee Hoitajantien ja Kukkumäentien puolella ja se johtaa suoraan sairaalan toiseen kerrokseen. Sisäänkäynti kannattaa valita sen mukaan, mihin osaan sairaalaa on saapumassa. Tieto siitä, missä oma vastaanotto sijaitsee, löytyy kutsusta tai lähetteestä.

Sisäänkäyntien läheisyydestä löytyvät itseilmoittautumisautomaatit, jotka ohjaavat asiakkaan odottamaan vastaanottoa oikeaan paikkaan. Tarvittaessa ne myös neuvovat, jos asiakas on väärässä osassa sairaalaa ja ohjaavat oikealle vastaanotolle. Itseilmoittautumisautomaatista voi myös tulostaa kulkuohjeen mukaansa. Henkilökuntamme on paikalla opastamassa sekä itseilmoittautumisautomaattien käytössä että sairaalassa liikkumisessa.

Päivystyksen sisäänkäynti löytyy Nova 1 -sisäänkäynnin välittömästä läheisyydestä. Ennen päivystykseen hakeutumista tulee aina ensin soittaa päivystysavun numeroon 116 117. Numeroon vastaava työntekijä arvioi hoidontarpeen ja antaa tarvittaessa lisäohjeita. Sairaala Novan päivystys on tarkoitettu vain kiireellistä hoitoa tarvitseville. Päivystyksessä hoidetaan ympärivuorokautisesti sellaisia potilaita, joiden hoitoa ei voida siirtää myöhemmäksi ilman oireiden pahenemista tai vamman vaikeutumista.

Palvelut

Sairaala Novan pääaulasta löytyy kahvila ja noin 250 paikkainen ravintola, joiden palvelut tuottaa Kylän Kattaus. Ravintola sijaitsee pääovelta katsottuna käytävän vasemmalla ja kahvila oikealla puolella. Palvelut ovat tuttuun tapaan niin asiakkaiden, potilaiden kuin henkilöstönkin käytettävissä. Kahvilan ja ravintolan valikoimista löytyy suureksi osaksi itse valmistettuja tuotteita. Valikoiman suunnittelussa on otettu huomioon asiakkaiden toiveet.

Pääaulan läheisyydessä sijaitsee myös R-kioski, josta voi napata matkaan esimerkiksi välipalaa tai ladata bussikortin.