Vain toinen vanhemmista voi olla mukana lapsen joutuessa Keski-Suomen keskussairaalaan osastohoitoon COVID-19-pandemian aikana

Julkaistu 8.4.2020 klo 14.04

Olemme joutuneet COVID-19-pandemian aikana rajaamaan Keski-Suomen keskussairaalaan tulevien saattajien ja vierailijoiden määrää vähentääksemme koronavirustartuntojen riskiä.

Tämä koskee myös lapsipotilaiden (alle 17-vuotiaiden) vanhempia. Olemme linjanneet, että lapsen joutuessa sairaalaan osastohoitoon Lastenosastolle tai Vastasyntyneiden osastolle (VSO) vain toinen vanhemmista voi olla mukana osastohoidon aikana.

Käytämme totta kai tapauskohtaista harkintaa, esimerkiksi jos kyseessä on kriittisesti sairas lapsi, tuoreen diabeetikon alkuohjaus tai muu vastaava tilanne. Tällöin myös toisella vanhemmalla on mahdollisuus tulla osastolle.

Lapsen joutuessa sairaalaan kerromme vanhemmille, miksi näin tehdään ja korostamme sitä, että olemme poikkeusoloissa. Kuten muissakin Euroopan maissa, myös Suomessa terveydenhuollon tavoitteena on pyrkiä hillitsemään uuden koronaviruksen aiheuttaman taudin (COVID-19) leviämistä ja lieventää sen seurauksia.