Sydäntutkimusyksikkö

Vastaamme keskisuomalaisten sydänpotilaiden kajoavista tutkimuksista ja vaativan erikoissairaanhoidon toimenpiteistä yhteistyössä sydänosaston ja sydänvalvonnan kanssa.

Tärkein potilasryhmä ovat sepelvaltimotautipotilaat. Teemme sepelvaltimoiden varjoainekuvauksia, jonka jälkeen tarvittaessa jatketaan pallolaajennushoidolla. Pyrimme hoitamaan vuorokauden ympäri kaikki äkilliset sepelvaltimoiden tukkeumat pallolaajennuksella. Tutkimme myös leikkaushoitoa vaativia läppävikoja. Nämä ja osan sepelvaltimotautipotilaista lähetämme tarvittaessa avosydänleikkaukseen sydänkirurgisiin yksikköihin. Asennamme potilaille vajaatoiminta-, rytmihäiriö- ja sydämentahdistimet. Teemme myös erilaisia sydämen toiminnan mittauksia ja tutkimuksia.Tätä nykyä teemme myös elektrofysiologisia tutkimuksia ja ablaatiohoitoja.

Koulutamme jatkuvasti jo olevaa ja uutta henkilökuntaa ja osallistumme tieteelliseen tutkimustoimintaan. Hoidostanne vastaavat pitkälle erikoistuneet huippuosaajat kaikilla hoidon tasoilla. Tervetuloa turvalliseen ja lähellä olevaan hoitoon. Vastaamme mielellämme hoitoanne askarruttaviin kysymyksiin.

Vierailut
Sairaalan yleinen vierailuaika on päivittäin klo 12-20.
Vastuuhenkilöt
vt. osastonylilääkäri Jarkko Niva, osastonhoitaja Tommi Vilen

Linkit ja liitteet