Syöpätautien ja verisairauksien sairaansijat

Syöpätautien ja verisairauksien osasto kuuluu Sairaalapalveluiden piiriin. Potilaamme ovat erikoissairaanhoidon vuodeosastohoitoa tarvitsevia potilaita. Osasto sijaitsee Sädesairaalassa ja toimii kahdessa kerroksessa, ympärivuorokautisesti. Teemme tiivistä yhteistyötä poliklinikoiden, hoitokeskuksen ja sädehoidon kanssa. Potilaat saapuvat osastolle kutsuttuina tai päivystyksellisesti.

Tulosyynä tai hoidon tarpeena ovat useimmiten:
- Syöpälääkehoito
- Sädehoito
- Verensiirrot
- Kivun hoito
- Tulehdusten hoito
- Tutkimukset ja toimenpiteet
- Palliatiivinen / oireenmukainen hoito
- Radiojodihoito

Potilaspaikkoja osastolla on 18, huoneet ovat 1-2 hengen huoneita. Huoneissa on wc, suihku ja tv. Osastolla saa käyttää matkapuhelinta, hoitajat auttavat yhteydenpidossa tarvittaessa. Langaton vierasverkkoyhteys on käytössäsi (ei vaadi erillistä kirjautumista).

Suositeltu vierailuaika koko sairaalassa on klo 12.00 - 20.00 välisenä aikana. Osastolla vierailuaika on joustavasti sovittavissa, potilaan ja läheisten tilanne huomioiden. Tarvittaessa yhden hengen huoneessa voi yöpyä omainen/läheinen. Yöpymisestä sovitaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Kahden hengen huoneissa vierailuaika voi olla suppeampi. HUOM! Toistaiseksi vierailut on rajoitettu koronatilanteesta johtuen.

Osastolla on tärkeää muistaa hyvä käsihygienia ja käsihuuhteen käyttö. Henkilökunta ohjaa ja neuvoo eritystilanteissa tarvittaessa. Olemme allergiaystävällinen yksikkö, ethän käytä hajusteita Sädesairaalan tiloissa.

Henkilökuntaan kuuluu lääkäreitä, sairaanhoitajia, osastofarmaseutti, osastonsihteereitä ja sairaalahuoltajia. Hoitotyön esimiehenä toimii Katja Vänni, apulaisosastonhoitajana Kati Kumpunen. Moniammatilliseen työryhmään kuuluu lisäksi potilaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan mm. ravitsemusterapeutti, sosiaalityöntekijä, fysioterapeutteja, sairaalapastori, psykiatrinen sairaanhoitaja, seksuaaliterapeutti, potilaskuljettajia. Osaston ruokapalvelut tuottaa Kylän kattaus.

Henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus. Ethän kerro sairaalassa kuulemiasi toisten potilaiden asioita ulkopuolisille.

Hoitohenkilökunta työskentelee 3-vuorotyössä. Jokaisessa työvuorossa nimeämme kullekin potilaalle oman hoitajan. Toteutamme hoitotyötä osastolla yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti.
Sairaalamme toimii opetussairaalana, opiskelijat käyvät meillä harjoitteluissa osallistuen potilastyöhön ohjattuna.