Teho-osasto

Tehohoito on sairauksien ja onnettomuuksien yhteydessä kehittyneiden vakavien, mutta ohimeneviksi arvioitujen elintoimintahäiriöiden valvontaa ja hoitoa, jossa tarvitaan tehostetun hoidon yksikköön kehitettyjä hoitomenetelmiä, laitteita ja erikoisosaamista.

Tehostetussa valvonnassa hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat osastohoitoa vaativampaa, mutta tehohoitoa kevyempää hoitoa, esimerkiksi isojen leikkausten tai onnettomuuksien jälkeen.

Teho-osastolla on 8 tehohoitopaikkaa ja 5 tehostetun valvonnan paikkaa.

Vierailut
Toiminnan kannalta suositeltavin vierailuajankohta on klo 15-20. Vierailuajoista tarvittaessa joustetaan. Lasten vierailut sovitaan erikseen. Lähiomaiset voivat käydä vierailuilla, mutta suosittelemme lyhyitä käyntejä. Potilaat voivat olla sairaudesta ja hoidosta johtuen voipuneita. Keskussairaalan pääovesta tultaessa kuljetaan vasemmalle kirurgian poliklinikan odotusaulan läpi, käytävän päässä on teho-osaston ovi. Seuratkaa seinäopasteita. Yhteyden henkilökuntaan saatte ovipuhelimella.
Vastuuhenkilöt
Ylilääkäri Pekka Pölönen, Ylihoitaja Anne Pihl, Osastonylilääkäri Anni Pulkkinen, Osastonhoitaja Jarmo Hiekkataipale, Apulaisosastonhoitaja Tarja Koponen