Keuhkosairauksien poliklinikka

Keuhkosairauksien poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana, jonne potilaat tulevat lähetteellä oman sairaanhoitopiirin terveyskeskuksista, työterveyshuollosta tai erikoissairaanhoidosta. Päivystyspotilaat ohjataan päivystyspoliklinikalle.

Keuhkosairauksien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan mm. astmaa ja keuhkoahtaumatautia (COPD). Uniapnean hoito toteutetaan lähinnä hoitajien pitämillä vastaanotoilla. Poliklinikalla toteutetaan siitepölyallergikkojen siedätyshoitoja allergologin valvomana. Astma- ja keuhkoahtaumatautipotilaat saavat yksilöohjausta hoitajakäynneillä, joihin ei välttämättä liity lääkärin vastaanottoa, mutta jotka palvelevat hyvin potilaan oman hoidon toteuttamista. Tupakoivia potilaita motivoidaan lopettamaan tupakointi ja opastamalla potilaita nikotiiniriippuvuuden lääkehoidossa sekä tukemalla heitä savuttomuuteen.

Keuhkosairauksien poliklinikalle tutkimuksiin tulevalle potilaalle ohjelmoidaan lääkärin vastaanottoa edeltäviä tutkimuksia, jotta potilaan hoito sujuu mahdollisimman joustavasti. Tutkimukset voivat olla eri päivänä kuin vastaanotto.

Keuhkosairauksien poliklinikan toimintaa ohjaavat hoitoketjut ja kansalliset hoitosuositukset.

Palveluaika
Keuhkosairauksien poliklinikka on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-15

Linkit ja liitteet