Seksuaaliterveys


Kaikki sairaanhoitopiirin asiakkaat voivat varata aikoja seksuaaliterveyspoliklinikalle. Nämä ajat ovat niin yksilöiden kuin pariskuntien käytettävissä. Lähete ohjataan Naistentautien poliklinikalle.

Seksuaalineuvojan kanssa voi keskustella mistä tahansa seksuaalisuuteen, sukupuoleen, seksiin, seksuaaliterveyteen tai parisuhteeseen liittyvistä kysymyksistä. Käyntikertojen määrä voidaan sopia jokaisen kanssa yksilöllisesti. Vastaanotto on erikoissairaanhoidon poliklinikkakäynnin hintainen.

Rohkene pyytää aikaa seksuaalineuvojalle, sillä seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Seksuaalineuvojan kanssa käydyt keskustelut ovat aina luottamuksellisia. Usein kysymys on kuitenkin jostain sairaudesta ja tähän liittyen mieleen saattaa nousta myös seksuaalineuvontaan kuuluvia kysymyksiä. Lääkärin/ hoitajan vastaanotolla voi myös esittää näitä kysymyksiä ja usein niihin saakin saman tien vastauksia. Joskus kuitenkin keskustelulle tarvitaan enemmän aikaa ja silloin on hyvä varata aika seksuaalineuvojalle tai seksuaaliterapeutille.

Lue myös

Seksuaalisuuden huomioiminen

Terveyskylän Naistalo

Seksuaaliterveydestä saa puhua -video